Cala Bona

PROFUNDITAT DE FONDEIG : 9 METRES

Cala Bona és un de les zones més protegides de la costa de Cadaqués. Està formada per un ampli fons rocós i aigües de gran transparència. A pocs metres de distància des Morro de Cala Bona, sobre un fons de sorra fina que descendeix suaument de 24 a 30 metres de profunditat, hi trobem enfonsat el què queda del vaixell Tragestel.
El Tragestel va ser un vaixell de vapor francès, construït d’acer l’any 1901, de 69 metres eslora i 996 tones. Es va enfonsar davant de Cala Bona a causa d’un temporal de xaloc, una nit de setembre de l’any 1938. Abans que naufragués, es diu que la tripulació va intentar fondejar-lo i això explica el fet que tingui la proa mirant cap a sud-est, a 30 metres de profunditat, mentre que la popa queda orientada al nord i a 24 metres.
Entre els forats del Tragestel és fàcil veure- hi bròtoles, congres, llagostes, escórpores i també algun llamàntol. Nedant per sobre els seus ferros, es veuen castanyoles i sards, i a sota, furgant la sorra, hi trobem moltes molles.
Al voltant del Tragestel, hi ha parets cobertes de corall i una cova situada a 9 metres de profunditat, amb parets precoral·lígenes plenes d’esponges incrustades.

TORNA AL MAPA